18 Φεβ 2008

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 10 φεβ 2008 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρηγίλλης, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου. Η συνέλευση ,στην οποία συμμετείχαν 72 μέλη έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων . Μετά τη συνέλευση ακολούθησε η κοπή πίττας και στη συνέχεια γεύμα και χορός με συμμετοχή και των συζύγων στην πολυτελέστατη αίθουσα «Τερψιχόρη» . Τη Γενική συνέλευση ,άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάμπης Γηραλέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης των δεσμών φιλίας και συμμαθητικής αλληλεγγύης και επισήμανε την ανάγκη επικοινωνίας των μελών τονίζοντας το μότο του συνδέσμου «Επικοινωνώ άρα Υπάρχω». Στη συνέχεια προέβη στον απολογισμό των πεπραγμένων του 2007 και στον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2008. Ένα από τα βασικά και ουσιαστικά επιτεύγματα του συνδέσμου για το 2007,είπε ο πρόεδρος, είναι η έκδοση του πολύ επιτυχημένου και πρωτότυπου περιοδικού «Εν Τάξει 73» το οποίο έχει αποσπάσει τα πολύ θετικά σχόλια όχι μόνο των συμμαθητών και των οικογενειών τους αλλά και συναδέλφων άλλων τάξεων καθώς και των οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία αποστέλλεται. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη ίδρυση του ταμείου αλληλοβοήθειας και συμμαθητικής αλληλεγγύης και ζήτησε από τα μέλη την έγκριση για συνέχιση καταβολής προσφορών ή σε περίπτωση μη συμφωνίας την κατάργησή του με την διάθεση του μέχρι τώρα συγκεντρωθέντος ποσού των 4.000 ευρώ σε σκοπούς συμμαθητικής αλληλεγγύης σύμφωνους με την ιδέα της συγκρότησής του. Ακολούθως αναφέρθηκε στην επιτυχημένη οργάνωση ψυχαγωγικών συγκεντρώσεων του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν για τα μέλη και τις συζύγους οι συναντήσεις αυτές. Για τον προγραμματισμό του 2008 αναφέρθηκε στη σκέψη που γίνεται για την πραγματοποίηση κάποιας εκδρομής εκτός συνόρων καθώς και στην συμμετοχή στη προγραμματισμένη από τα μέλη της Βορείου Ελλάδος εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα .Η εγγραφή επίσης νέων μελών στο σύνδεσμο θα πρέπει να συνεχιστεί και κατά το 2008 ,συμπλήρωσε ο Πρόεδρος. Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής Δημήτρης Κουτιανούδης ,ο οποίος επισήμανε ότι μετά από έλεγχο των βιβλίων του Συνδέσμου όλες οι οικονομικές πράξεις ευρέθησαν ορθές και ζήτησε την απαλλαγή κάθε οικονομικής ευθύνης του διοικητικού συμβουλίου για το 2007. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα μέλη για υποβολή προτάσεων ,ενστάσεων,παρατηρήσεων. Τα μέλη πρότειναν:

  • · Την καθολική υποστήριξη στις εκλογές της ΕΕΑΣ του Δημήτρη Κουτιανούδη και την ανάγκη και υποχρέωση ενός εκάστου να προσέλθει στη ψηφοφορία.
  • · Την προσπάθεια εγγραφής ως μελών του Συνδέσμου και εκείνων που προέρχονται εξ υπαξιωματικών και ακολουθούν τη τάξη του 73.

  • Την ανάγκη ο Σύνδεσμος να προβεί στην οργάνωση μιας πολιτιστικής δραστηριότητας και ως τέτοιας προτάθηκε η οργάνωση έκθεσης στρατιωτικής φωτογραφίας.

  • Την αποστολή από όλα τα μέλη στον Στέλιο Καστραντά βιογραφικών σημειωμάτων και φωτογραφιών ,σύμφωνα με το περιεχόμενο στο 1ο τεύχους του περιοδικού «Εν Τάξει 73» υπόδειγμα ,προκειμένου να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί το Άλμπουμ τουΣυνδέσμου

  • Να μεθοδευθεί τρόπος έτσι ώστε η επόμενη συνέλευση να πραγματοποιηθεί,ει δυνατόν στη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα του ταμείου Αλληλοβοήθειας και συμμαθητικής αλληλεγγύης η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση ύπαρξής του καθώς και τη κατάθεση από τα μέλη χρηματικών ποσών σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιδρυτικής του απόφασης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πίττας και στη συνέχεια γεύμα και χορός. Το νόμισμα της κεντρικής πίττας έπεσε στις Ένοπλες Δυνάμεις που το παρέλαβε ο Βασίλης ο Γωγουβίτης ενώ ο τυχερός της χρονιάς από τα μέλη ήταν ο Δημήτρης Μπελιβανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: