7 Ιουλ 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 
ΣΤΡΑΤΟΥ 
                                             ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,

Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών Στρατού καταγγέλλει έντονα το απαράδεκτα, ειρωνικό , αλαζονικό , απαξιωτικό και εκδικητικό ύφος το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας κ. Μπεγλίτης χρησιμοποίησε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μιλώντας σήμερα (7/7) στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» με θέμα το ασφαλιστικό των « ενστόλων».

Φαίνεται ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει ενοχληθεί από την καθολική εκτίμηση με την οποία ο ελληνικός λαός περιβάλλει τις ένοπλες δυνάμεις σε αντίθεση με τους πολιτικούς.

Aποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, υπουργός σε υπουργείο στο οποίο οι εργαζόμενοι μόνο προβλήματα δεν δημιουργούν και συνειδητοποιημένα εκτελούν τις υποχρεώσεις τους και του επιλύουν όλα τα θέματα, να μην έχει ακόμη, μετά από 9 μήνες υπουργίας, αισθανθεί σε τι υπουργείο ανήκει, και με ποίου είδους προσφορά προσωπικό έχει να κάνει όταν μόνο απαξιωτικά αναφέρεται για το προσωπικό που προΐσταται χωρίς να αναγνωρίζει κανενός είδους προσφορά . Ξέχασε αυτά που έλεγε ο ίδιος στη βουλή πριν μερικούς μήνες ως αντιπολίτευση μαζί με τους επερετώντες «σντρόφους» του. Τι έχει να πει για την προσφορά των 9-10 ετών υπηρεσιών που επιβαρύνεται το κάθε στέλεχος χωρίς να αμοίβεται , τις 13-20 μεταθέσεις τις οποίες υφίσταται, τις συνθήκες διαβίωσης που ζει αυτός και η οικογένειά του σε συνδυασμό με την οικονομική του δυσπραγία και άλλα πολλά. Διαπιστώνεται ότι ο κ. Υπουργός στερείται του ψυχικού σθένους να πει ένα καλό λόγο για προσωπικό του οποίου προΐσταται. Να του πει κάποιος ειδικός τι θα πει ηθικό, τι λέγουν οι άλλοι υπουργοί για το προσωπικό των υπουργείων τους αλλά και τη ρήση του λαού «ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο».

Μετά λοιπόν τις σημερινές δηλώσεις, φάνηκε ξεκάθαρα η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ το κύρος και την αξιοπρέπεια των οποίων έπρεπε να προασπίζεται. Από έναν τέτοιο πολιτικό προϊστάμενο τα ε.ε και ε.α στελέχη δεν έχουν παρά να αναμένουν την παραπέρα απαξίωση του ρόλου και της αποστολής τους.

Καλούμε τον κ. υπουργό εθνικής άμυνας να λάβει θέση για την αποκατάσταση της θηγείσας αξιοπρέπειας ΟΛΩΝ των Στελεχών.

                                                                  Αθήνα ,7 Ιουλίου 2010


Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών 


Επικοινωνία: 

Τηλ: 6973809121 begin_of_the_skype_highlighting              6973809121      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              6973809121      end_of_the_skype_highlighting (Στέλιος Καστραντάς)
6972717990 (Βασίλης Νικολόπουλος) 
e-mail: synepsj@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: