6 Φεβ 2013

ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Μπορεί ο κόσμος μας να γκρεμίζεται γύρω μας, μπορεί το επίσημο κράτος, ο ‘’προστάτης’’ μας υποτίθεται, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας εξαθλιώσει συνεπικουρούμενο από τις  ευγενικές υπηρεσίες και προσφορές των ‘’εταίρων’’ μας, μπορεί το καθημερινό μας ‘’αύριο’’ να έρχεται καθημερινά όλο και πιο ζοφερό, πιο αδυσσώπητο, εμείς όμως, σαν απεγνωσμένη αντίδραση σε όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε να κόψουμε την βασιλόπιττά μας την προηγούμενη Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.
    Αυτό και κάναμε λοιπόν, και όλοι εμείς από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές ( ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΑΙ ) μαζευτήκαμε το βράδυ στην μουσική ταβέρνα ‘’ΛΙΧΝΟΣ’’, δοκιμασμένη τόσο για το μουσικό της πρόγραμμα, όσο και για την ποιότητα και εξυπηρέτηση που παρέχει, για να κόψουμε την πίττα μας.
    Ήμασταν όλοι όσοι μπορούσαμε, μαζί με τις γυναίκες μας, εκεί. Ο Πέτρος, ο Γιάννης, ο Τάσος, ο Γιώργος, ο Θανάσης, ο Βαγγέλης, ο Θωμάς, ο άλλος Γιώργος, εγώ, ο Λάζαρος, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Τίμος, ο Σπύρος, ο Γρηγόρης, ο άλλος Πέτρος, ο άλλος Τάσος, ο Δημήτρης και ο Νίκος.
    Στην αρχή, υπήρχε ένας προβληματισμός και κατήφεια από όλους μας, αφού την προηγούμενη μέρα πήραμε αυτά που υποτίθεται πλέον ότι είναι οι …συντάξεις μας.
    Σιγά σιγά, όμως, τόσο η παρέα όσο και οι γυναίκες μας, συνέβαλαν στην βελτίωση της ‘’περιρρέουσας ατμόσφαιρας’’. Έτσι, ξεκινήσαμε με το κόψιμο της πίττας.
    Ο τυχερός της χρονιάς ήταν ο Τίμος, που κέρδισε ένα χρυσό πεντόλιρο του 19ου αιώνα. Μέχρι να το πάρει όμως, γιατί υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, πήρε σαν αναμνηστικό το βιβλίο του Φράγκου Φραγκούλη ‘’ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ? ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ? ‘’ σε καλαίσθητο δέσιμο.
    Τόσο το κρασάκι, όσο και το μουσικό πρόγραμμα, συνέβαλαν στην αύξηση του κεφιού μας με γεωμετρική πρόοδο. Και φυσικά, κορυφώθηκε όταν ο Γρηγόρης έκανε ‘’επίταξη’’ στο μικρόφωνο.
    Οι ‘’συνήθεις ύποπτοι’’, έδρασαν και πάλι, είτε με τις χορευτικές τους ικανότητες, είτε με το ‘’ρίζωμα’’ στην καρέκλα τους.
    Το κέφι, κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, και με την αποχώρηση όσων ήρθαν από μακρυά.
    Παρακάτω, λίγες φωτογραφίες, που θα σας πείσουν για τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: