10 Αυγ 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

      Όπως είναι γνωστό, από τους Σχηματισμούς αλλά και από τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, εκδίδονται Δελτία Εισόδου των προστατευομένων μελών των εε και εα Αξιωματικών, για την είσοδο στα Στρατιωτικά Πρατήρια, στις Λέσχες Αξιωματικών και τα ΚΑΑΥ.

     Μέχρι να φτάσουμε στον καθορισμό ΕΝΟΣ δελτίου, και όχι ένα δελτίο για κάθε περίπτωση, χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες για να αντιληφθούν κάποιοι το αυτονόητο. Περιττό να το αναλύσω.

     Σήμερα λοιπόν, εκδίδεται αυτό το ενιαίο δελτίο εισόδου, αλλά με την εντελώς στενή εφαρμογή του, έχει ισχύ μόνο για τη ΖΕ του Σχηματισμού που το εκδίδει. Φτάνουμε λοιπόν στον παραλογισμό κατά την γνώμη μου, ένα προστατευόμενο μέλος να μπορεί να εξυπηρετηθει στα ΣΠ, ΛΑΦ και ΚΑΑΥ της ΖΕ του Γ΄ΣΣ φερ’ ειπείν, αλλα όχι στου Α΄ΣΣ ή Β΄ΣΣ ή Στρατιάς.
Το πρόβλημα λύνεται τις περισσότερες φορές μετά από παρέμβαση των Διοικήσεων των ΣΠ, ΛΑΦ και ΚΑΑΥ, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, και να προκαλεί άσκοπες συζητήσεις, αντεγκλήσεις και  καθυστερήσεις, μεταξύ των δικαιουμένων και των οργάνων ελέγχου.

     Αυτό, όπως είναι λογικό, δημιουργεί πρόβλημα στα μέλη μας, ένα πρόβλημα όμως που είναι πανεύκολο να λυθεί και με μηδαμινό οικονομικό κόστος.

     Είναι το απλούστερο των απλών, η καθιέρωση ενός ενιαίου δελτίου εισόδου για τα προστατευόμενα μέλη των εα Αξιωματικών, το οποίο θα έχει ισχύ για όλη την Ελλάδα και το οποίο θα εκδίδεται από τα Παραρτήματα Νομών της ΕΑΑΣ, με την εξουσιοδότηση αυτής.
Οι αντιρρήσεις που κατά καιρούς υπήρξαν στην καθιέρωση αυτού του ενιαίου δελτίου, είχαν πολύ ‘’τραβηγμένο’’ σκεπτικό, και προσέβαλαν την αξιοπιστία πρώτα από όλα των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, αλλα και των συναδέλφων που ζητούσαν την χορήγηση.

     Σε περίπτωση που εκφρασθεί άποψη ότι η ΕΑΑΣ είναι αναρμόδια για την έκδοση του δελτίου, επισημαίνεταο ότι η ταυτότητα αποστράτου αξιωματικού εκδίδεται από την ΕΑΑΣ και όχι το ΓΕΣ, με βάση τις υπάρχουσες διαταγές.

     Επειδή θεωρώ ότι το θέμα είναι εξαιρετικά απλό και δεν χρειάζεται η εμπλοκή άλλων φορέων, προτείνω την καθιέρωση και έκδοση αυτού του ενιαίου δελτίου για τα προστατευόμενα μέλη των εα Αξιωματικών, το δυνατόν ταχύτερο.

     Συμπληρωματικά, προτείνω τα παρακατω.

-          Η διάρκειά του να είναι πέντε ( 5 ) έτη το ελάχιστο.
-          Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να κατατίθενται από τον ίδιο τον εα Αξιωματικό και να είναι αυτά που θα καθορίσει η ΕΑΑΣ, να τηρούνται στα κατά τόπους Παραρτήματα και να υποβάλλεται στην ΕΑΑΣ ονομαστική κατάσταση με τα απαραίτητα στοιχεία.
-          Να δοθεί στα Παραρτήματα επταψήφιος αύξων αριθμός δελτίου, ανάλογα με τον αριθμό μελών. Τα δύο πρώτα ψηφία να είναι ενδεικτικά του Παραρτήματος ( πχ 01ΧΧΧΧΧ για την Αθήνα και ούτω καθ’ εξής )
-          Οι διαστάσεις των δελτίων να είναι 11 Χ 6 εκατοστά, και να πλαστικοποιούνται από τα Παραρτήματα, εάν έχουν την δυνατότητα, ή από τους κατόχους. Ιδανικό θα ήταν οι διαστάσεις τους να είναι ίδιες με των τηλεκαρτών ( 8,5 Χ 5,5 εκατοστά ), στις οποίες όπως φαίνεται και θα καταλήξουν και οι ταυτότητες κτλ. Παρόμοια ηλεκτρονική εκτύπωση, προς το παρόν, μάλλον δεν θα είναι δυνατή.
-           
     Επισυνάπτω, ως υπόδειγμα, δελτίο που κατασκεύασα με βάση το δελτίο του Γ΄ΣΣ , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι διαφορετικό.

     Έχω την ελπίδα ότι η πρότασή μου θα γίνει αποδεκτή και θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Με εκτίμηση
Ανδρέας Μελεζιάδης
Σχης ( ΔΒ) εα
Τάξη 1973 ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: