16 Φεβ 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΑΞΕΩΣ 1973 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου κόψαμε την Βασιλόπιττά μας στη Θεσσαλονίκη, στην ταβέρνα «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ», όπως το είχαμε προγραμματίσει. Πρέπει όμως να απαντήσουμε πρώτα, σε δύο ερωτήσεις. Γιατί Πέμπτη ; Γιατί στον «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ» ;
    Εδώ και χρόνια, έχουμε συνηθίσει να κόβουμε την πίττα μας ημέρα Πέμπτη, μια μέρα που τα μαγαζιά δεν έχουν και τόσο πολύ δουλειά, έτσι ώστε να είμαστε άνετα, μόνοι μας σχεδόν, ώστε να μπορούμε να κάνουμε… «τα δικά μας». Μια και δεν δουλεύουμε την επομένη, δεν έχουμε πρόβλημα. Βέβαια, αυτή τη… παράδοση την ξεκινήσαμε πρίν από το 2010, τότε που οι ταβέρνες ήταν γεμάτες. Τώρα πλέον, πλην εξαιρέσεων, ακόμα και το Σαββατόβραδο, δεν έχουν πολύ κόσμο. Εμείς όμως, συνεχίζουμε με την Πέμπτη, ευελπιστώντας πως κάποια στιγμή οι ταβέρνες θα έχουν άνεση να μας φιλοξενήσουν μόνο αυτή τη μέρα, γιατί τις υπόλοιπες θα είναι γεμάτες, με ό τι αυτό συνεπάγεται.
    Αποφασίσαμε ομόφωνα, μετά από «έρευνα αγοράς» να πάμε στον «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ», αφού οι δύο ταβέρνες που προτιμούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, το «ΚΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕΖΕ» και ο «ΛΙΧΝΟΣ» έκλεισαν! Η μία έγινε μπάρ και η άλλη ουζερί.
    Μαζευτήκαμε λοιπόν, 45 άτομα, για τα «πατροπαράδοτα» Είμασταν ο Πέτρος από Πτολεμα’ι’δα, ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Τάσος, ο Θανάσης, ο Βαγγέλης, ο Κώστας, ο άλλος Κώστας από Κατερίνη, ο άλλος Γιώργος, εγώ, ο Λάζαρος, ο Σταύρος, ο 3ος Κώστας, ο Ηλίας, ο Τίμος, ο Σπύρος, ο Γρηγόρης από Κιλκίς και ο άλλος Πέτρος, με τις γυναίκες μας. Μαζί μας ήταν και οι καλοί μας φίλοι που πάντα μας ακολουθούν , ο Θόδωρος, ο Στράτος, ο Χρήστος, ο Βαγγέλης και ο Γιώργος. Στις φωτογραφίες, φαίνονται όλοι.
    Αφού φάγαμε καλά – καλά, ήρθε και η ώρα να κόψουμε την πίττα, με τα τελετουργικά της. Αυτή τη φορά ο «παράς» δεν έπεσε στον Τίμο, αλλά στον Κώστα ! Έκπληξη ! Επιπλέον, ο καλός μας φίλος Γιώργος, που πιο συχνά πάει στους Άγιους Τόπους από ότι στην Πλατεία Αριστοτέλους, μας προσέφερε μία εικόνα από τους Άγιους Τόπους, της Παναγίας Ιεροσολυμίτισας, καθώς και αρκετές «ευλογίες» ( μικρά αναμνηστικά, σταυρουδάκια, εικονίτσες κτλ) Στην κλήρωση που ακολούθησε, τυχερός ήταν ίδιος !  Σύμφωνα με την επιθυμία του, η κλήρωση επαναλήφθηκε, με τυχερό αυτή τη φορά τον Σταύρο.
    Εν τω μεταξύ, είχαν έρθει από την Αθήνα και τα συμπληρωμένα άλμπουμ φωτογραφιών της τάξεως, και όσοι ήθελαν πήραν από ένα, έναντι 10 ευρώ.
    Αφού τέλειωσαν τα «προεόρτια», και προς επιβεβαίωση του «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», με την συνοδεία της μικρής μεν αλλά θαυμάσιας ορχήστρας ( δύο άτομα ) το ρίξαμε στο χορό, μέχρι το τέλος της βραδιάς μας. Πρωταγωνιστές, οι… «συνήθεις ύποπτοι» !
    Φεύγοντας, ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι για τον τρόπο που περάσαμε την βραδιά μας, και ανταλλάξαμε προτάσεις για επόμενες εκδηλώσεις μας ( εκδρομές κτλ ). Πολλές και καλές προτάσεις, όμως η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολή, όπως και η υλοποίηση κάποιων από αυτών. Πάντως, απόπειρα θα κάνουμε !
    Γενικώς, περάσαμε πολύ όμορφα. Ίσως δεν είχαμε το ίδιο κέφι όπως κάποιες άλλες φορές, όμως αυτό είναι αποτέλεσμα της κρίσης και των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει σε όλους μας.
    Παρακάτω, ένα σχετικά εκτενές φωτορεπορτάζ, για την πιστοποίηση των παραπάνω.Δεν υπάρχουν σχόλια: