17 Ιουλ 2014

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΑΑΣ

   
 Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ με διάφορα θέματα, που δεν γνωρίζω ( και καλώς δεν γνωρίζω ) μεταξύ των οποίων και ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ στους Νομούς της χώρας.    Αναμενόμενη ενέργεια και σύννομη, αφού η διάρκεια θητείας τους είναι ίση με την θητεία του ΔΣ της ΕΑΑΣ, όπως προκύπτει αυτό μετά από εκλογές. Όλα αυτά γνωστά.
    Πριν από την έκδοση των αποφάσεων επι του θέματος, και για συγκεκριμένη θέση Προέδρου σε Νομό της χώρας, υπήρξε ανάρτηση, στην οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί το παραμικρό και δεν έχει εκδοθεί καμμία ανακοίνωση.
    Με την ελάχιστη εμπειρία μου σε θέματα διοικητικών συμβουλίων, αφού επι δεκαετία και πλέον ήμουν μέλος σε κάποια από αυτά ( καμμία σχέση με ΕΔ γενικώς ), μπορώ να διατυπώσω κάποιες απόψεις, τις οποίες και ελπίζω να λάβουν υπόψη τους ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους στο μέλλον, προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.
    Από κάποιο ή κάποια μέλη του ΔΣ, διέρρευσε η πληροφορία για το συγκεκριμένο θέμα . Μέγιστο λάθος, που δυναμιτίζει στην κυριολεξία την ομαλή λειτουργία και συνεργασία των μελών. Αμέσως – αμέσως, με διαρροή παρομοίων θεμάτων, όλα τα μέλη διαχωρίζονται σε ΚΑΛΟΥΣ και ΚΑΚΟΥΣ, ή σε ΦΙΛΟΥΣ και ΕΧΘΡΟΥΣ.
    Το θέμα είναι, ότι τέτοιος διαχωρισμός δεν υπάρχει, αφού ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις υποστηρίζει, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ακόμη και αν η δική του άποψη είναι διαφορετική, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να συνταχθεί με την απόφαση του ΔΣ. Εάν εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη, δεν του μένει παρά η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    Αυτά δεν αναφέρονται για κανέναν ειδικά, αλλά είναι γενικώς κάποιες από τις αρχές λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων.
    Το χειρότερο που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο, είναι να βλέπει κοινοποιημένες τις αποφάσεις του, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ. Και σε αυτό το θέμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
    Εκτός από το ότι είμαι ένας από όλους μας, έχω την χαρά και την τιμή να είμαι φίλος τόσο με τον συμμαθητή μου Πρόεδρο της ΕΑΑΣ, όσο και με τα περισσότερα μέλη του ΔΣ, και για αυτό το λόγο παίρνω το θάρρος να εκφράσω αυτές μου τις απόψεις, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα παρεξηγηθούν, αφού είναι γνωστό ότι δεν κρύβουν καμμία υστεροβουλία.
    Δεν θα κάνω συστάσεις, γιατί θα υποτιμήσω την προσωπικότητα των μελών του ΔΣ. Ξέρουν πολύ καλά την δεοντολογία, αλλά και το τι πρέπει να κάνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ό τι έγινε, έγινε, και δεν γυρίζει πίσω. Σημασία, έχει όλα τα μέλη του ΔΣ, να υποτάξουν το αναμφισβήτητα σημαντικό ‘ΕΓΩ’’ τους στο ‘’ΕΜΕΙΣ’’, που είναι πιο σημαντικό.
    Και για να ελαφρύνω λίγο τις εντυπώσεις, το σωστό Διοικητικό Συμβούλιο ξέρετε τι κάνει ?
    Κλείνεται στην αίθουσα και κλειδώνει την πόρτα.
    Από έξω, οι τυχόν παρευρισκόμενοι, ακούν κάθε τόσο και λιγάκι, φωνές και χαλασμό κόσμου, και νομίζουν ότι μέσα ‘’σκοτώνονται’’.
    Στο τέλος, ξεκλειδώνει η πόρτα, βγαίνουν όλοι χαμογελαστοί και πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ουζάκι στο παρακείμενο ουζερί.
    Σαν υστερόγραφο, κακίζω κάποιους συναδέλφους, που εκμεταλλευόμενοι τη διαρροή του θέματος, πρόλαβαν και ‘’ξιφούλκισαν’’ επιτιθέμενοι εναντίον όλων, για προσωπικούς λόγους εκτιμώ, που κάποιους αντιλαμβάνομαι και κάποιους όχι. Οι έχοντες την μυίγα, ας μυγιαστούν…
Με την αγάπη και εμπιστοσύνη μου

Ανδρέας Μελεζιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: