25 Φεβ 2014

Συγχαρητηρια, Βαγγέλη !

    
Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, στις οποίες αποφάσισαν να εκτεθούν στις κρίσεις των συναδέλφων και πήραν μέρος ο Βαγγέλης Δανιάς και ο Στέλιος Καστραντάς για τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα.
    Δυστυχώς, και πάλι η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη, ελάχιστα μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά, και αυτό είναι ένα θέμα για μελέτη και επίλυση.
    Τους συμμαθητές μας, τους στηρίξαμε όλοι, από πίστη στις ικανότητές τους, στις δυνατότητές τους και στην επιθυμία τους να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στους κοινούς σκοπούς και στόχους μας.
    Ο Στέλιος δεν τα κατάφερε, παρά τις προσδοκίες μας, όμως δεν απείχε και πολύ από την εκλογή. Δυστυχώς, από το νέο ΔΣ θα λείψει η γνωστή επιμονή και  μαχητικότητά του . Έχασε την μάχη, όπως όλοι μας χάνουμε κάποιες μάχες. Τον πόλεμο όμως δεν τον έχασε, αφού ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και θα συνεχίζεται για καιρό. Επειδή όλοι μας είμαστε απολύτως γνωστοί μεταξύ μας, και από την ‘’καλή’’ αλλά και από την ‘’ανάποδη’’, ξέρουμε ότι ο Στέλιος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και εμείς είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε.
    Ο Βαγγέλης, ήταν το ‘’φαβορί’’ για την θέση του Προέδρου, και αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα. Παρά τις προσπάθειες κάποιων οργανωμένων φορέων να διεκδικήσουν με αξιώσεις την θέση του Προέδρου, επικράτησε με μεγάλη διαφορά, σημάδι της εμπιστοσύνης στις ικανότητές του, που τρέφουν όχι μόνο εμείς οι συμμαθητές, αλλά και η πλειοψηφία των συναδέλφων.
    Η Τάξη μας, θεωρώ ότι είναι η πιο αδικημένη από Στρατιωτικής απόψεως, γιατί το μόνο που κατάφερε στην Στρατιωτική Ιεραρχία ήταν η θέση του ΑΓΕΕΦ ( Πέτρος) , μια θέση που ήταν το ‘’χρυσωμένο χάπι’’ για όλους εμάς. Εάν θέλετε την άποψή μου, το ότι δεν ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ συμμαθητές μας Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ  γιατί αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί  που τελικά έγιναν Αντγοι εε, είχαν τις μικρότερες πολιτικές διασυνδέσεις, η έλλειψη των οποίων για μένα είναι τίτλος τιμής.
    Σε αντίθεση με την καθαρά στρατιωτική καριέρα, σαν Τάξη έχουμε μια πολύ δυναμική και ουσιαστική παρουσία στα ‘’κοινά’’ μας, εδώ και χρόνια. Η εκλογή του Βαγγέλη, είναι η ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ κορύφωση.
    Μετά από μία μεγάλη διαδρομή της ΕΑΑΣ, κατά την οποία εφαρμοζόταν επακριβώς το ‘’ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ’’,  (και φυσικά εννοώ το ΥΕΘΑ που πολλές φορές δεν ήταν μόνον ‘’ΚΕΙΝΩΝ’’ αλλά και ‘’ΚΥΝΩΝ’’ ), τα τελευταία χρόνια, άρχισε δειλά – δειλά να εκδηλώνεται και κάποια αντίδραση στους απαράδεκτους ( ευγενικά ) πολιτικάντηδες που μας έφεραν σε αυτήν την ταξικά απαράδεκτη θέση. Τώρα πλέον, με τον Βαγγέλη στο τιμόνι της ΕΑΑΣ, με την συμπαράσταση και συμμετοχή των υπολοίπων μελών του ΔΣ, αλλά και με την συμπαράσταση όλων των συναδέλφων που τους απασχολούν τα καθημερινά προβλήματα, ελπίζουμε σε μια πιο μαχητική, πιο διεκδικητική, πιο υπολογίσιμη ΕΑΑΣ, έτσι που τα δίκαια χρονίζοντα αιτήματα αλλά και δικαιώματά μας, να λυθούν όπως πρέπει.


    Πιστεύοντας ότι τα συναισθήματα που εκφράζονται με αυτή τη δημοσίευση, ανταποκρίνονται στα συναισθήματα όλων των συμμαθητών, ακόμα μια φορά δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στον Βαγγέλη και του υποσχόμαστε την διαρκή στήριξή μας με κάθε τρόπο, ελπίζοντας να δικαιώσει τις προσδοκίες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: