4 Ιουν 2013

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ (ΕΜ) ε.α.ΦΡΑΓΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ

Αλησμόνητε  Φίλε και Συμμαθητή Αντώνη
    Η Τάξη του 1973,είναι σήμερα συγκλονισμένη, γιατί εντός μικρού χρονικού διαστήματος  μετά την απώλεια του Νίκου του Βουλώνη, είναι παρούσα προκειμένου να σε αποχαιρετήσει, να αποχαιρετήσει, έναν αγαπητό συμμαθητή, έναν εκλεκτό και άριστο συνάδελφο και έναν αξιαγάπητο φίλο, τον Γεν Γραμ. του Συνδέσμου μας ,εσένα Αντώνη.
Αντώνη
    Η Σεβαστή σου Μητέρα, ο Αγαπημένος σου αδελφός, η αξιολάτρευτη οικογένειά σου, η λατρευτή σου σύζυγος η Λίτσα συνοδοιπόρος της ζωής σου, τα παιδιά σου, εμείς οι συμμαθητές σου, που την 24 Σεπ 1969, εμφορούμενοι με τα υψηλά ιδανικά της φυλής μας περάσαμε το κατώφλι της Σ.Σ.Ε με ένα μόνο όνειρο να γίνουμε αξιωματικοί και να υπηρετήσουμε την Πατρίδα και εσύ Αντώνη , ένας από εμάς, το όνειρο το έζησες και το πραγμάτωσες σε όλη σου την ζωή. Εδώ  εκτός από την οικογένειά σου και μας είναι φίλοι σου και πλήθος κόσμου που σε αγάπησαν και που δεν μπορούν να πιστέψουν στο θάνατό σου όπως και εμείς. Είμαστε εδώ παρόντες όλοι φίλε μου για να σου αποδώσουμε τον ύστατο πονεμένο χαιρετισμό ,να σε προπέμψουμε προς Κύριο προς τον οποίο προσευχόμαστε  για να εντάξει την καλοκάγαθη ψυχή σου στους κόλπους της αιώνιας Βασιλείας του.
Αντώνη
    Είχες την ευτυχή συγκυρία να ζήσεις τα σχολικά σου χρόνια με Πατέρα Εκπαιδευτικό ,τα χρόνια εκείνα που οι δάσκαλοι διαμόρφωναν πρώτα Ελληνόπουλα και μετά καλούς μαθητές. Εσύ Αντώνη μου τα πέτυχες και τα δύο.
    Αντώνη, μετα την αποφοίτησή μας από την Σχολή την  26 Ιουλ.1973 ονομάστηκες Ανθυπολοχαγός  Ε.Μ, διακρίθηκες στο Σώμα και ευτύχισες να το διοικήσεις επί μία 2ετία ,από την Θέση του Δντή Ε.Μ/ΓΕΣ. Στις θέσεις που υπηρέτησες τις τίμησες ,με το ήθος σου, τον χαρακτήρα σου και τον επαγγελματισμό σου, παντού ήσουν άριστος, παντού είχες την αναγνώριση και γι’ αυτό εθεωρείσο απαραίτητος από τους προισταμένους σου. Μετά δε την αποστρατεία σου λόγω των προσόντων σου, ανακλήθηκες στην ενεργό υπηρεσία και υπηρέτησες στη νευραλγική θέση του Δντή του ΤΕΘΑ.
    Πέραν όμως όλων αυτών Αντώνη μου, ευτύχισες και στην προσωπική σου ζωή, παντρεύτηκες την αγαπημένη σου και αγαπητή μας Λίτσα , που στάθηκε δίπλα σου άξια σύζυγος  στις σκληρές συνθήκες του επαγγέλματος , αλλά και της ζωής. Η Λίτσα σου χάρισε τα δυό εξαίρετα παιδιά  την θυγατέρα σου , την Μαριλένα  την οποία  ευτύχισες να την οδηγήσεις νύφη  στην εκκλησία και να  σου χαρίζει το εγγονάκι σου και τον γιό σου τον Βαγγέλη, οι οποίοι όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν το θάνατό σου.
    Αντώνη, θα έλεγα ότι η ζωή , σου χάρισε και αρκετές χαρές και το σπουδαιότερο ότι αφήνεις πίσω σου άξιους απογόνους ενός άξιου ονόματος. Η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου θα έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται, ότι ο άντρας, ο πατέρας, ο παππούς τους, ήταν  Έλληνας Αξιωματικός, ήταν ο Στρατηγός του Σ.Ε.Μ Αντώνης Φραγκής που ανάλωσε πάνω από 35 χρόνια στην υπηρεσία της Πατρίδας, αυτός αγαπητέ μας Αντώνη είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής που αφήνεις στην λατρευτή σου οικογένεια.
    Αξέχαστε  φίλε και συμμαθητή Αντώνη
Σε λίγο το χώμα της Αττικής γής , θα σε δεχθεί στην ψυχρή του αγκαλιά στοργικά. Κοιμήσου εκεί τον αιώνιο ύπνο σου, μαζί με τους αγαπητούς μας συμμαθητάς Θόδωρο, Βασίλη και Νίκο, ήσυχα και ξέγνοιαστα.
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Τάξεως επίλεκτο μέλος του οποίου αποτελούσες, ερμηνεύοντας και τα συναισθήματα όλων ανεξαιρέτως των συμμαθητών , που αποφοιτήσαμε την 26 Ιουλ.1973  από την Σ.Σ.Ε, αλλά και ως ένας από τους καλούς σου φίλους ,που μοιραστήκαμε πράγματα κατά την μακρόχρονη υπηρεσία μας από τη Σάμο , το Γ.Ε.ΕΘ.Α και το Γ.Ε.Σ, σου εύχομαι καλό ταξίδι και να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γής, που θα σε σκεπάσει.
Στους οικείους σου εύχομαι την εξ’ ύψους παρηγορία.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ
Και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.
Υπτγος Ευάγγελος Ν Δανιάς
Πρόεδρος Δ.Σ Τάξεως 1973

Δεν υπάρχουν σχόλια: