26 Μαρ 2013

Φαντάζομαι το έχουμε καταλάβει.

 

 Ανδρέας Μελεζιάδης 
    Εδώ και λίγες μέρες, παίζεται το σήριαλ της επικείμενης χρεωκοπίας της Κύπρου. Και όταν λέμε ‘’της Κύπρου’’, για να είμαστε πιο σαφείς, εννοούμε των ΤΡΑΠΕΖΩΝ της Κύπρου. Γιατί, τα πράγματα είναι αρκετά τραγελαφικά.
    Υπάρχουν κάποια στοιχεία, που δεν τα γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Όπως, λόγου χάριν, το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο και κατά πόσο η χρεωκοπία του σημαίνει και χρεωκοπία του Κυπριακού λαού.
    Εδώ στην Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι Χιτλερικοί, ‘’χτύπησαν’’ τον Έλληνα πολίτη, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο,
         Α. Κατακρημνίζοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κτλ όπως τα ζούμε καθημερινά.
         Β. Απολύοντας ή οδηγώντας σε απόλυση απερίγραπτα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αυξάνοντας το ποσοστό Ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.
         Γ. Όλα τα υπόλοιπα που βιώνουμε καθημερινά
    Τα ποσοστά είναι για τους αριθμολάγνους, εμείς τα βλέπουμε καθημερινά στην οικογένειά μας, στους φίλους και γνωστούς μας, στα μαγαζιά της γειτονιάς μας, όπου τέλος πάντων και να γυρίσουμε τη ματιά μας.
    Και όλα αυτά για να μη χρεωκοπήσουμε. Γιατί, τι κάνουμε μέχρι τώρα ? Ευημερούμε ?
    Και ο στόχος, είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, η σφηκοφωλιά των αρπακτικών, στις οποίες έχει ήδη πρόσβαση και έλεγχο ( μετοχολόγιο) το διεθνές τοκογλυφικό ( συγγνώμη, ‘’τραπεζικό’’ ) σύστημα. Για αυτό το εγκληματικό σύστημα δυστυχούμε καθημερινά, με τις ευλογίες των κατ’ επίφαση ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων 3-4 ετών. Για να μην ξεγελιόμαστε, το σχέδιο είναι πολύ πιο παλιό , από χρόνια τώρα, και καλά μεθοδευμένο.
    Και σε όλο αυτό το διάστημα, εμείς ‘’αγρόν αγοράζουμε’’, στέλνοντας στη Βουλή κάποιες με όμορφο κώλο που θα τις θέλαμε για γκόμενες, κάποιους χυδαίους συνδικαλιστάδες που έχουν δυνατή φωνή και γκαρίζουν καλά, κάποιους χωρίς πολιτικό λόγο και σκέψη αλλα υιούς και κόρες απελθόντων ‘’εθνοπατέρων’’, κάποιους ηθοποιούς που πάνε να δώσουν παράσταση, κάποιους…κάποιους…κάποιους…
    Και το αποτέλεσμα ποιο είναι ? Όχι μόνο είναι ανίκανοι να κρίνουν και να σκεφτούν, όχι μόνο είναι ‘’πατικωμένοι’’ στο πλαίσιο της ‘’κομματικής πειθαρχίας΄΄, όχι μόνο δε διαβάζουν ( και το ομολογούν ασύστολα ) όσα οι ‘’σοφοί ταγοί’’  τους μοστράρουν , αλλα είναι και εντελώς ανίκανοι να σκεφτούν τα προφανή. Αμφιβάλλω εάν έχουν διαβάσει τίποτα άλλο εκτός από το βιβλιάριο καταθέσεών τους τα τελευταία χρόνια…
    Επειδή όμως όλα αυτά τα ξέρουμε και η όποια συνέχειά τους από εμένα, θα ήταν απλώς επαναλήψεις όσων άλλων έχουν γραφτεί από άλλους αλλά και από εμένα στο πρόσφατο παρελθόν, ας ξαναγυρίσω στους φίλους μας τους Κύπριους.
    Στην Κύπρο, ο στόχος δεν είναι, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ οι Κύπριοι. Στόχος των ‘’εταίρων’’ ( στο λεξικό βλέπε ΛΑ’Ι’ΔΑ )  είναι αυτές οι τρείς Κυπριακές τράπεζες που ξέρουμε, και που το θέμα τους έχει αναλυθεί εκτενώς.
     Όταν η Κυπριακή βουλή ψήφισε ‘’ΟΧΙ’’ στις απαιτήσεις των εισβολέων, αμέσως μετά το  πρώτο ΟΧΙ που ακούστηκε στις απαιτήσεις, έπρεπε να μας προβληματίσει ένα γεγονός αναμφισβήτητο. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ‘’ΟΧΙ’’.
    Φανταστείτε τον Σαμαρά, να πηγαίνει έξω και να συμφωνεί κάποια πράγματα, να έρχεται και να τα θέτει προς έγκριση στη βουλή, και ΟΛΟΙ οι βουλευτές της ΝΔ να είναι αντίθετοι. Πόσο πιθανό είναι αυτό ? Μήπως οι φίλοι μας οι Κύπριοι έκαναν ‘’ΣΙΚΕ’’ ψηφοφορία για εσωτερική κατανάλωση και μόνο ?
    Λένε ότι στράφηκαν στη Ρωσσία για βοήθεια. Το ποσό που χρειάζονται, είναι μηδαμινό σε σχέση με τα ποσά που ακούγονται παγκοσμίως για …’’διασώσεις’’ ατυχών ή ηλιθίων κρατών, και οπωσδήποτε αμελητέο για τις Ρωσσικές δυνατότητες.
    Όταν πήγαν ( εάν πήγαν) να διαπραγματευτούν με τη Ρωσσία, τι περίμεναν ? Ότι οι Ρώσσοι θα τους τα έδιναν τζάμπα, γιατί είναι όμορφοι ? Άντε καλά…. Αμερικανάκια έψαχναν, αλλα και αυτά πλέον ξύπνησαν.
    Και τώρα πλέον, ‘’δεν τους παίρνει’’ να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα, να απλώσουν δηλαδή παλάμη ζητιανειάς βορειοδυτικά στην ‘’μαμά’’…. Όπως η πάγια τακτική από το 1974 και εδώ, ίσως και παλαιότερα. Ποια θα ήταν η δική τους προσφορά? Το ‘’12’’ στο τραγούδι της ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!
    Από την άλλη μεριά οι Κύπριοι πολίτες δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Το κλάμμα για τις κλειστές τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα ‘’επαχθή’’ μέτρα, δεν αφορά τους ίδιους, αφού δεν χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες τράπεζες !
    Πρέπει να ξέρουμε, και αν δεν το ξέρουμε το μαθαίνουμε τώρα, ότι στην Κύπρο λειτουργούν οι ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, συντεχνιακές ανά επάγγελμα σε στενά ή ευρύτερα πλαίσια, μέσω των οποίων γίνονται οι μισθοδοσίες, οι λήψεις δανείων ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ) και όλα όσα εμείς κάνουμε μέσω των γνωστών τραπεζών ( ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΤΛ ). Μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε λεπτομέρειες.
    Ο ‘’καυγάς γίνεται για το κόκκαλο’’ λοιπόν. Έρχεται τώρα η νέα συμφωνία με τους ‘’εταίρους’’  τους οποίους εκπροσωπούν μια Χιτλερική, ένας σακάτης κομπλεξικός, μία λαμόγιο του κερατά, μία τέως χορεύτρια αισθησιακών χορών  ( κομψό! ) του Βουκουρεστίου και πιθανολογώ και κάποια άλλα ηθικά κατακάθια, και βάζει χειρότερους όρους για τη συμφωνία. Η κεντρική ιδέα είναι η εξής.
    Κύπριοι πολίτες, δεν θα σας ‘’κοινωνικοποιήσουμε’’ ποσοστό των καταθέσεών σας, γιατί σας συμπονούμε ( άσχετο αν ξέρουμε ότι δεν έχετε καταθέσεις στις συγκεκριμένες τράπεζες)
    Αγαπητοί Ρώσσοι, το 10% δεν ήταν αρκετό, παρτε τώρα 25% στο κεφάλι και βλέπουμε, και ‘’τουμπεκί ψιλοκομμένο’’
    Να τος λοιπόν ο στόχος…
    Να τα ‘’μαζέψει’’ η Ρωσσία και να φύγει από την περιοχή, γιατί πολύ ενόχλησε τελευταία με τα αέρια, τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια, τα πολεμικά της πλοία και άλλα παρεμφερή.
    Φυσικά, οι Ρώσσοι, θα τα πάρουν όλα μέχρι τελευταίας δεκάρας από τις τράπεζες, εάν προλάβουν.
    Φυσικά, μαζί με τους Ρώσσους θα την πληρώσουν και αρκετοι άλλοι μεγαλοκαταθέτες, έλληνες και ξένοι, που έχουν ‘’μα’ι’διά’’ εκεί. Ώχ, ξέχασα, αυτούς τους είχαν ειδοποιήσει από πρίν και το ήξεραν… Πρόλαβαν ? Μάλλον ΝΑΙ.
    Αλήθεια, ξέρετε το επιτόκιο καταθέσεων? Νομίζω 7,5 – 8%.  
    Ας βγάλουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και όχι με την βοήθεια κατευθυνομένων μέσων ενημέρωσης, από τα πολλά που έχουμε και που βασανίζουν καθημερινά τα αυτιά, τα μάτια αλλα και το μυαλό μας.
    Σαν επίλογο, κάνω μία διαπίστωση και μία πρόβλεψη.
Διαπίστωση.
    Όλα αυτά για την ‘’Κυπριακή τραγωδία’’ μας αποπροσανατόλισαν και μας έκαναν να βάλουμε τα δικά μας τραγικά προβλήματα σε δεύτερη μοίρα. Είδατε, έστω και από μακριά, τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών ?
Πρόβλεψη.
    Στην Κύπρο, ‘’’χτύπησαν’’ τις τράπεζες.
    Στην Ελλάδα ‘’χτύπησαν’’ τους πολίτες.
    Μήπως το επόμενο βήμα είναι να ‘’χτυπήσουν’’
         Α.Τους Κύπριους πολίτες ( μειώσεις κτλ ) όπως στην Ελλάδα και
         Β.Τις ελληνικές τράπεζες με ‘’κούρεμα καταθέσεων’’ για να πάρουν και τα ‘’ψιλά’’ εάν υπάρχουν ?
    Σε αυτό συνηγορούν οι πρόσφατες δηλώσεις του άσχετου τεχνοκράτη μας’ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ’’. Τι περιμέναμε να δηλώσει ? Στην Ισπανία, κάτι παιζεται σε αυτό το θέμα.
    Άντε, και όσο τους ανεχόμαστε, ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: