14 Ιαν 2013

Γενική Συνέλευση Συνδέσμου έτους 2013

Το Σάββατο 12 Ιαν 2013 ,στο κέντρο "Τζάκι" της Θήβας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισθείσα Γεν.Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου της τάξεως καθώς και η καθιερωμένη κοπή πίτας για το έτος 2013.
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι σε ένα ευχάριστο συμμαθητικό περιβάλλον ξανασμίξαμε ,είπαμε τα δικά μας, συμφάγαμε και τέλος διασκεδάσαμε με την ψυχή μας σε πείσμα των καιρών.

Η εκδήλωση καθώς και η συνεστίαση οργανώθηκε από τον αγαπητό συμμαθητή και Δήμαρχο Θηβαίων Σπύρο Νικολάου ο οποίος και είχε επανειλημμένως απευθύνει σχετική πρόσκληση και τον οποίο οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τόσο για την άψογη οργάνωση όσο και την άψογη φιλοξενία.
Οι εργασίες της Γεν.Συνέλευσης ,σύμφωνα με το καταστατικό ξεκίνησαν με τον ορισμό προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης. Ως πρόεδρος ορίσθηκε ομόφωνα ο Δημήτρης Τσιλινίκος και ως γραμματέας ο Στέλιος Καστραντάς.
Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βαγγέλης Δανιάς ο οποίος έκανε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου έτους 2012 και αναφέρθηκε γενικά στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων έτους 2013. (Ολόκληρη η αναλυτική ομιλία του προέδρου δημοσιεύεται παρακάτω)
Μετά την ομιλία του προέδρου ετέθησαν θέματα εκ μέρους των μελών και ελήφθησαν οι αναγραφόμενες στο κείμενο που ακολουθεί αποφάσεις.
Τέλος ο Ταμίας του Συνδέσμου Δημήτρης Χατζηλιάδης ανακοίνωσε τον ισολογισμό του ταμείου έτους 2012 ο οποίος κατόπιν διαβεβαίωσης του προέδρου της εξελεγκτικής επιτροπής ότι όλα ήσαν εν τάξει ,έγινε αποδεκτός από τη Γεν.Συνέλευση η οποία και απήλλαξε το ΔΣ από κάθε οικονομική ευθύνη για το έτος 2012 .(Ολόκληρος ο ισολογισμός δημοσιεύεται παρακάτω).
Ακολούθησε ,όπως είπαμε συνεστίαση στην οποία συμμετείχαν οι γυναίκες μας καθώς και φίλοι του Συνδέσμου. Περιττό να πούμε ότι το γλέντι και το ξεφάντωμα δεν άργησε να έλθει και αυτό χάρις στο κέφι και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι πάντα κεφάτες και χορευταρούδες γυναίκες μας στις οποίες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ οφείλουμε στον ιδιοκτήτη του κέντρου "Τζάκι" για την άψογη προετοιμασία και διακόσμηση της αίθουσας αλλά κυρίως για το καταπληκτικό και πεντανόστιμο μενού.
Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και το ευχάριστο που μας ανακοίνωσε ο συμμαθητής Μπάμπης Πολύμερος ότι ο γυιος του Γιάννης αρραβωνιάστηκε τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων την αγαπημένη του που τυχαίνει να είναι κόρη του νυν Αρχηγού ΓΕΕΦ της Κύπρου και αγαπητού σε όλους μας Στέλιου Νάσση. Να ευχηθούμε από καρδιάς να ζήσουν και σύντομα να έλθουν οι χαρές του γάμου. Είναι ευχάριστο ότι η ζωή συνεχίζεται και τη νύχτα διαδέχεται η μέρα, το σκοτάδι το φως του ήλιου  και τη λύπη η χαρά. Και χαρήκαμε όλοι μας με τη χαρά του Μπάμπη γιατί πριν λίγα χρόνια είχαμε το δυσάρεστο ρόλο να του συμπαρασταθούμε στον χαμό της αγαπημένης του Κατερίνας. Να ζήσουν λοιπόν τα παιδιά και σύντομα να χορέψουμε στο γάμο τους.
Σημείωση
α.Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος της ανάρτησης.
β.Ο Σύνδεσμος έχει δημιουργήσει και σελίδα face book με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 73. Εκεί μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτο καθώς και να γράψετε τις όποιες απόψεις σας. Είναι καλή ιδέα τώρα που σχεδόν όλοι γνωρίζουν να χειρίζονται τις λεγόμενες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (skype,face book,twitter) να ξεκινήσουμε την επικοινωνία μας μέσω του face book του Συνδέσμου)

Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου καθώς και τα συζητηθέντα θέματα και οι αποφάσεις που ελήφθησαν. Στη συνέχεια δημοσιεύεται το ισοζύγιο ταμείου για το έτος 2012.


 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013

                
           ΓΕΝΙΚΑ
Αγαπητοί Συμμαθητές
Καλημέρα Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένος  ο καινούργιος  χρόνος ,να έχουμε υγεία  για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, που μας επιβλήθηκαν.
Το παρόν Δ.Σ της τάξεώς μας προέκυψε απ’ τις αρχαιρεσίες ,που διεξήχθησαν τον φεβρουάριο του 2012 στην Λ.Α.Ε.Δ.
Αμέσως μετά και κατόπιν προσκλήσεως του πλειονοψηφήσαντος μέλους Δημήτρη Χ’’ηλιάδη συγκεντρωθήκαμε στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Ε.Α.Α.Σ. και με μυστική ψηφοφορία συγκροτηθήκαμε σε σώμα. Στην υπόψη συνεδρίαση παραιτήθηκε ,για προσωπικούς λόγους, ο  Γιώργος Ρούγκας  ,ο οποίος είχε εκλεγεί κανονικό μέλος , οπότε η θέση του καλύφθηκε  από τον  Δημήτρη Μπελιβαννάκη ,που είχε εκλεγεί ως αναπληρωματικός. Έτσι λοιπόν προέκυψε η παρούσα σύνθεση του Δ.Σ, που σας έχει κοινοποιηθεί.
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2012
Στην παραπάνω συνεδρίαση, κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου, αναθέσαμε στον Κώστα Λουκαδούνο ,ως δικηγόρο, την υπόθεση τροποποίησης του καταστατικού μας σε ότι αφορά στον αριθμό των μελών και στην θεσμοθέτηση θέσεως Β’ Αντιπροέδρου ,που θα καταλαμβάνεται από συμμαθητή μας ,που διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Τώρα η θέση  στο παρόν ΔΣ καταλαμβάνεται από τον Θανάση Κοτσάνη.
Επίσης  ο πρόεδρος εισηγήθηκε την πραγματοποίηση ημερήσιας κρουαζιέρας στα νησιά του Αργοσαρωνικού για το 2ο 10ήμερο του Μαΐου .
Η κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία καθόσον συμμετείχαν 20 συμμαθητές μετά των συζύγων των.
Οι  αποφάσεις επί των παραπάνω ήταν ομόφωνες.
Τον ίδιο μήνα προέκυψε η υπόθεση έκδοσης εντάλματος σύλληψης, του Πέτρου του Τσαλικίδη ,ως Α/Γ.Ε.Ε.Φ ,για την υπόθεση των εκρηκτικών ,τα οποία εξερράγησαν στο ΜΑΡΙ της Κύπρου.
Ο σύνδεσμός μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου ,το οποίο κοινοποίησε ευρέως τόσο στα Ελληνικά όσο και Κυπριακά Μ.Μ.Ε., με το οποίο συμπαρίστατο στον συμμαθητή μας καταγγέλλοντας παράλληλα την απαράδεκτη ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά του τ.Α/Γ.Ε.Ε.Φ. Επίσης το θέμα  δι’εμού με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ ,ετέθη  και στο Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ, η οποία με δικό της Δελτίο Τύπου μας συμπαραστάθηκε ομόθυμα.
Τελικά ο Πέτρος Τσαλικίδης επέτυχε το αυτονόητο, δηλαδή την ακύρωση του εντάλματος, χάρις και στις δικές μας προσπάθειες.
 Στη συνέχεια μπήκαμε στην θερινή ραστώνη και φθάσαμε αισίως τον μήνα Σεπτέμβριο ,όπου ο Σύνδεσμός μας  την 19η Σεπ. συμμετείχε με πολλούς συμμαθητές και τις συζύγους των, στην διαδήλωση διαμαρτυρίας της Ε.Α.Α.Σ στην πλατεία Κλαυθμώνος, καταγγέλλοντας τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα ,που η Κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τρόικα μας επέβαλε.
Την 30η Οκτ, ο Σύνδεσμός μας ,με αρκετά μέλη του, τα οποία συνοδεύονταν από τις συζύγους των συμμετείχε σε διαμαρτυρία της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.ΚΙ.Σ) έξω απ’το Μ.Τ.Σ ,διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση, που επικρατεί στο Μ.Τ.Σ. κατόπιν και της επιθεωρήσεως, που διενεργήθηκε από το ΥΠ.ΕΘ.Α/Γ.Δ.Ο.Σ.Υ/Γ.Ο.Ε. βάσει της οποίας διαπιστώθηκαν σωρεία πράξεων και παραλείψεων στην διαχείριση της περιουσίας του Μ.Τ.Σ απ’ τις κατά καιρούς διοικήσεις του και όχι μόνο. Ο Σύνδεσμος δια του προέδρου συνυπέγραψε το εκδοθέν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο κοινοποιήθηκε και προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α.  Η  υπόθεση  του Μ.Τ.Σ. ευρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης .
Οι αποφάσεις για τα παραπάνω λήφθηκαν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ομόφωνα ,λόγω του καλοκαιριού.
Στη  συνέχεια το Δ.Σ. συγκλήθηκε στην Λ.Α.Ε.Δ. την 12Νοε.και κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου ,λόγω απουσίας του Γεν.Γραμματέα, προέβη στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.
                Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής στην Αγόριανη  Συνεστίαση εν’ όψει των εορτών καθώς και εκδήλωση για την κοπή της πίτας και τη Γενική Συνέλευση. Σε ότι αφορά στην εκδρομή, ήλθαμε σε επαφή με τους συμμαθητές μας ,Ν.Βαρδάνη και Κ.Λουκαδούνο ,οι οποίοι είναι απ’την περιοχή και τους παρακαλέσαμε να οργανώσουν την εκδρομή πράγμα το οποίο δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση. Η εκδρομή τελικά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Δεκ.2012 με μεγάλη επιτυχία καθότι συμμετείχαν 23 συμμαθητές με τις γυναίκες τους ,καθώς και φίλοι .Συνολικά συμμετείχαν 50 άτομα. Τα ανέκδοτα ,το κέφι  και η ευρηματικότητα του Στέλιου του Καστραντά θα μας μείνουν αξέχαστα.
Κάθ’οδόν κατά την επιστροφή και μέσα στο λεωφορείο μας προτάθηκε όπως, η Χριστουγεννιάτικη εορταστική συνεστίαση  ,για την ανταλλαγή ευχών γίνει στην Ταβέρνα ΑΝΤΑΙΟΣ στο Ν.Ψυχικό και η κοπή της πίτας και Γεν. Συνέλευση έτους2013 στην Θήβα κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Θηβαίων και συμμαθητού Σπύρου Νικολάου. Το Δ.Σ. επιφυλάχθηκε να λάβει απόφαση. Η απόφαση τελικά αποδοχής της προτάσεως ,ελήφθη σε μεταγενέστερο  χρόνο, σε Δ.Σ που έγινε στο γραφείο του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ .
Τελικά:
 Η χριστουγεννιάτικη συνεστίαση έγινε την Παρασκευή 21 Δεκ. στο κέντρο «ΑΝΤΑΙΟΣ» του Ν.Ψυχικού ,όπως είχε προταθεί, και σημείωσε  μεγάλη επιτυχία.  Συμμετείχαν συνολικά 70 άτομα (συμμαθητές και Φίλοι)
Η Γενική Συνέλευση για το έτος 2013 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιαν.2013 στο κέντρο ΤΖΑΚΙ στη Θήβα ,με  μεγάλη επίσης επιτυχία ,καθόσον σ’αυτήν συμμετείχαν  70 άτομα (συμμαθητές και Φίλοι)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013
Στη Γεν. Συνέλευση έγινε απολογισμός του έργου έτους 2012 και ενημερώθηκαν τα μέλη για τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες του Συνδέσμου έτους 2013. Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου για το έτος 2013 θα αποσκοπούν, σύμφωνα και με τις καταστατικές προβλέψεις,  αφ’ενός μεν στην ενδυνάμωση της μεταξύ μας αλληλεγγύης και ειδικά υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ,και αφ’ετέρου  στην προώθηση της συναδελφικότητας. Οι συνεστιάσεις ,συνδυαζόμενες με την διασκέδαση, εκτιμάται ότι αποτελούν μοναδικό και αναγκαίο μέσο που θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τη δύσκολη καθημερινότητα και τα πολλαπλά λόγω κρίσης προβλήματα και να ξεχάσουμε έστω για λίγο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει όλους μας.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΕΘΗΣΑΝ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ
ΘΕΜΑ 1ο
Στη Γεν .Συνέλευση τέθηκε το θέμα των αρχαιρεσιών της Π.Ο.Σ. στην οποία ο Σύνδεσμος  μετέχει και μάλιστα είναι από τα ιδρυτικά της μέλη. Στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στην ΛΑΕΔ ,ο Σύνδεσμος πρέπει να προτείνει 3 άτομα για το νέο αιρετό Δ.Σ.της ΠΟΣ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Γεν.Συνέλευση αποφάσισε να προτείνει ως υποψήφιο μέλος για το  ΔΣ της Π.Ο.Σ με επιδίωξη να αναδειχθεί ως Πρόεδρος,  τον Δημήτρη τον Τσιλινίκο και ως επί πλέον μέλη της Γεν.Συνέλευσης οι οποίοι θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του ΔΣ (εκλέκτορες) τους Χαράλαμπο Γηραλέα και Στέλιο Καστραντά.
ΘΕΜΑ 2ο
Ο Δημήτρης Τσιλινίκος έθεσε υπόψη της Γεν.Συνέλευσης το θέμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σύμφωνα με το οποίο  καλούνται οι συνάδελφοι να μην καταβάλλουν την υπέρ ΕΑΑΣ εισφορά.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ
Ενημερώθηκαν τα μέλη ότι το θέμα κρατήσεων υπέρ ΕΑΑΣ για τους εν ενεργεία συναδέλφους έχει ήδη καταργηθεί. Αναφορικά με τις επιβαλλόμενες υπέρ ΕΑΑΣ κρατήσεις στους ε.α συναδέλφους ,αυτές παρακρατούνται με βάση τις προβλέψεις του νόμου περί ΕΑΑΣ (ΝΔ 1171/72 άρθρο 4) σε ποσοστό 1% από το χορηγούμενο από το ΜΤΣ μέρισμα και αποδίδονται από αυτό στην ΕΑΑΣ. Ως εκ τούτου η παύση καταβολής κρατήσεων υπέρ ΕΑΑΣ απαιτεί την προηγούμενη τροποποίηση του νόμου από τη βουλήκάτι που εκτιμάται ως αδύνατον να συμβεί.
ΘΕΜΑ 3ο
Ο Στέλιος Καστραντάς έθεσε το θέμα της επιλεκτικής δημοσίευσης από την εφημερίδα της ΕΑΑΣ «Εθνική Ηχώ» άρθρων ορισμένων συναδέλφων και μάλιστα των ιδίων προσώπων συνεχώς και του αποκλεισμού πολλών άλλων με αδιαφανείς και αναιτιολόγητες διαδικασίες. Επίσης αναφέρθηκε στον πλήρη αποκλεισμό δημοσίευσης ανακοινώσεων και δελτίων τύπου των υφισταμένων στο χώρο των αποστράτων διεκδικητικών φορέων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) στα οποία τόσο ως Σύνδεσμος όσο και ως μέλη συμμετέχουμε. (Α.Κί.Σ, Π.Ο.Σ).
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ
Αποφασίστηκε όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ευάγγελος Δανιάς με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΑΣ φέρει το θέμα στο επόμενο ΔΣ της ΕΑΑΣ και προτείνει την καθιέρωση στην Εθνική Ηχώ ενός ξεχωριστού δισέλιδου στο οποίο να δημοσιεύονται ανακοινώσεις, δελτία τύπου και δραστηριότητες των υφισταμένων στο χώρο των αποστράτων διεκδικητικών φορέων όπως: Α.Κί.Σ, Π.Ο.Σ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Σ.Α.Σ κ.λ.π
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο ταμίας του Συνδέσμου Δημήτρης Χ’’ηλιάδης ,έκανε τον οικονομικό απολογισμό έτους 2012 όπως δημοσιεύεται παρακάτω.
Ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής Δημήτρης Κουτιανούδης διαβεβαίωσε τη Γεν.Συνέλευση ότι όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο τα αναφερθέντα οικονομικά στοιχεία ήσαν ακριβή. Κατόπιν τούτου με ομόφωνη απόφαση η Γεν.Συνέλευση απήλλαξε το ΔΣ από οποιαδήποτε οικονομική ευθύνη για το έτος 2012.
ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Γενική Συνέλευση  έκλεισε ο πρόεδρος με αναφορά στους αγαπητούς μας συμμαθητές Θόδωρο Φωτόπουλο  και Βασίλη Καρούζο ,οι οποίοι έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, καθώς επίσης αναφέρθηκε και σε εκείνους που η ζωή τους επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι και δοκιμάζονται από σκληρά προβλήματα υγείας λέγοντας ότι η σκέψη μας είναι πάντα κοντά τους. Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι το Δ.Σ. επιθυμεί και επιδιώκει στις συναντήσεις μας να είναι παρόντες ει δυνατόν όλοι. Πρόσθεσε ότι κατανοεί πως για λόγους αντικειμενικούς αυτό είναι αδύνατον αλλά δεν δικαιολογεί αυτούς που μπορούν να  έρχονται και δεν το κάνουν. Είμαστε κατέληξε συμμαθητές και έχουμε κοινά βιώματα ,τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε.
                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                Ο Πρόεδρος
                                                        Ευάγγελος Δανιάς

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ
ΤΑΞΕΩΣ 73
ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Α’ ΕΣΟΔΑ
Α/Α
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΣΟ
1
Ενεργητικό  Υπόλοιπο Ετους 2011
4.100,00
4
Συνδρομές  2008                 1 * 20
        20,00
5
Συνδρομές  2009                 2 *  20
        40,00
6
Συνδρομές  2010                 6 *  20
       120,00
7
Συνδρομές  2011                15 * 20
        300,00  
9
Τόκοι κατάθεσης   2011
             7,59

Σύνολο Εσόδων 2011
     4.587,59

Β’ ΕΞΟΔΑ
Α/Α
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΣΟ
1
Εκδηλώσεις Βασιλόπιττας
     315,61
2
Τροποποίηση Καταστατικού Συνδέσμου
      545,00
3
Συμμετοχή στην ΠΟΣ (Συμβολαιογραφικά)
        15,00
4
Γραφικά Ετους 2012
         11,98

Σύνολο Εξόδων 2012
        887,59

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                Α’  ΕΣΟΔΑ                                                                                                            4.587,59
                Β’  ΕΞΟΔΑ                                                                                                                887,59
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013                        3.700,00

Παρατήρηση
 Πλέον του παραπάνω ενεργητικού υπολοίπου θα πρέπει να υπολογίζεται και το ποσό των 13.354 ευρώ τα οποία ανήκουν στον λογαριασμό συμμαθητικής αλληλεγγύης του Συνδέσμου .
  -          0 –
ΤΑΜΙΑΣ1 σχόλιο:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΛΕΖΙΑΔΗΣ είπε...

Διάβασα την ανάρτηση στο μπλόκ μας για την ΓΣ της Τάξεως στη Θήβα, ενημερώθηκα και χαίρομαι που όλα πηγαίνουν καλά.
Κατόπιν εορτής, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις, οι οποίες ίσως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για την επόμενη χρονιά.
1.Η επιλογή της Θήβας σαν θέση της ΓΣ, ουσιαστικά δεν βελτίωσε τις προσδοκίες για την συμμετοχή συμμαθητών από τη Βόρεια Ελλάδα. Κατανοώ τις συνθήκες, και ευχαριστώ και εγώ, αν και απών, τον Σπύρο για την προσφορά του. Πλην όμως ,εάν θέλουμε την συμμετοχή περισσοτέρων συμμαθητών, και πιστεύω ότι θέλουμε, η ΓΣ και η κοπή της πίττας πρέπει να γίνει στο Βόλο ή τη Λάρισα. Οι διαμένοντες σε αυτές τις πόλεις, είμαι σίγουρος ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες προς τους συμμαθητές, ενεργοποιούμενοι και βοηθούντες την διοργάνωση σε θέματα που μπορούν. Εάν γινόταν η ΓΣ σε αυτές τις πόλεις, σίγουρα από την Β. Ελλάδα θα ήταν παρόντες τουλάχιστον 15 – 20 συμμαθητές. Στην φετεινή, ποσοι ήταν συνολικά παρόντες ?
2.Εδώ και χρόνια, σε όλες τις συγκεντρώσεις – συνελεύσεις μας που παρευρίσκομαι, δυστυχώς λόγω αποστάσεως σε λίγες, γίνεται αναφορά στους αγαπητούς μας συμμαθητές Θόδωρο και Βασίλη, που δεν είναι πια κοντά μας, και πολύ σωστά. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είχαμε και άλλο συμμαθητή, τον Γιώργο Μεσαρχάκη, που δεν αποφοίτησε μαζί μας αλλα ήταν μαζί μας τα τρία πρώτα χρόνια. Θα θυμάστε πιθανόν, ότι ο Γιώργος ‘’έφυγε’’ εθελοντικά από κοντά μας στο τέλος του 1973, αν θυμάμαι καλά. Μήπως δεν τον θεωρούμε συμμαθητή ή δεν θεωρούμε σωστό τον τρόπο της ‘’αποχωρήσεώς ‘’ του ?
Μόνον αυτά, για τα οποία και είμαι βέβαιος ότι έχω δίκιο. Και για αυτό το λόγο, περιμένω την υλοποίησή τους, καθώς και τον σχολιασμό τους.
Με αγάπη για όλους
Ανδρέας