7 Φεβ 2012

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

     Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, κόβουμε την βασιλόπιττα στη Θεσσαλονίκη, και φέτος, σε πείσμα των συνθηκών που μας διαμορφώνουν οι …’’κυβερνώντες’’, χωρίς κανένα δισταγμό, το επαναλάβαμε.
     Έτσι λοιπόν, παρά το ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στην γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα ‘’ΚΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕΖΕ’’, μαζευτήκαμε όλοι σχεδόν και σε πείσμα όλων, ΚΑΙ την πίττα κόψαμε, ΚΑΙ διασκεδάσαμε.
     Βέβαια, πρίν από την κρασοκατάνυξη, είχαμε και άλλα θέματα, όπως η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου, και ο προγραμματισμός μιας μικρής εκδρομής.
     Έτσι λοιπόν, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμαθητές, με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του Συνδέσμου, ψηφίσαμε όπως προβλέπεται, και τα ψηφοδέλτια , χωρίς να τα ανοίξουμε, με κατάσταση τα στείλαμε στην Αθήνα, για να συνυπολογισθούν με τα υπόλοιπα της Κυριακής.
     Αποφασίσαμε, λοιπόν, την πραγματοποίηση μίας τριημέρου εκδρομής, την εβδομάδα της Διακαινισίμου, από 18 έως 20 Απριλίου, στα Γιάννενα και την γύρω περιοχή, με κόστος για κάθε άτομο 110 – 130 ευρώ, ή την ισοτιμία τους σε δραχμές..(!?!?!?)
     Ο ‘’παράς’’ μας βασάνισε πολύ, αλλα τελικά ανακαλύψαμε ότι έπεσε στον Θανάση Κοτσάνη, που πήρε και το δώρο, μια ασημένια κορνίζα.
      Ιδιαίτερη χαρά μας προκάλεσε το ότι συμμετείχαν και συμμαθητές μας εκτός Θεσσαλονίκης, μέχρι και από Αλεξανδρούπολη. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, και θέλουμε και ελπίζουμε να είναι κοντά μας σε όλες μας τις εκδηλώσεις.
      Και μετά τα διαδικαστικά και την πίττα, αφού φάγαμε λιγάκι να ‘’στηλωθούμε’’, το ρίξαμε στο χορό, στον οποίο πρωταγωνίστησαν οι ‘’συνήθεις ύποπτοι’’. Μόνο που δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Γρηγόρη να τραγουδήσει.
      Αργά το βράδυ, με ‘’διαδοχική αποψίλωση του μετώπου’’, και με τις καλύτερες εντυπώσεις, φύγαμε για τα σπίτια μας.
      Μία μικρή γεύση του ‘’νταβαντουριού’’ μας, φαίνεται στις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: